Pikantní fazolový guláš s tofu a květákovými plackami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Guláš:
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 červená cibule
- 1/2 balení bílého tofu
- 1 žlutá paprika
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1/2 lžíce medu
- citronová šťáva
- Marináda:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1-2 lžičky sušené papriky
- 1/4 lžičky pálivé papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- lžíce čerstvě nasekaného zázvoru
- stroužek česneku
- sůl
- trochu pepře
- Placičky
- podle receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/21511-kvetakovo---syrove-placky-s-petrzelkou-a-muskatovou-vuni/
- (ale nedávala jsem cibuli, místo eidamu jsem přidala cca 2-3 lžíce parmezánu, mouku jsem dala celozrnnou, placičky jsem neobalovala a pekla jsem je v troubě 200°C cca 25 min)
Postup Pikantní fazolový guláš s tofu a květákovými plackami
Postup přípravy receptu
-
Tofu nakrájíme na kostičky a naložíme do marinády alespoň na hodinu (pokud máme více času, můžeme jej naložené nechat přes noc).
Podle receptu vytvoříme placičky, rozložíme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby (viz výše).
Tofu osmažíme na pánvi (cca 3-5 min) a dáme stranou.
Na pánev přilijeme trochu olivového oleje a osmažíme cibulku, pak přidáme papriku, do změknutí a nakonec fazole (pouze prohřejeme).
Nakonec vrátíme k zbytku směsi tofu, přidáme smetanu, med a zakápneme citronem (podle chuti).
Prohřejeme, podáváme s teplými placičkami.