Perník po prabábi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 0,5 hrnku cukru krupice
- vanilkový cukr (nemusí být)
- 1 lžička sody
- půl lžičky skořice (dle toho, jak aromatický perník chceme, můžeme dát více)
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce holandského kakaa
- 0,5 hrnku mletých vlašských ořechů
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka (dle potřeby přidat, každá mouka jinak saje)
- 0,5 hrnku slunečnicového oleje
Postup Perník po prabábi
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin umícháme těsto a vlijeme do řádně vysypané formy (babi vysypávala kokosem, ale mně se osobně nedaří to, aby nebyl spálený:D). Dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na cca 18-20 minut. Samozřejmě zkoušíme špejlí, protože každá trouba peče jinak.
Po vytažení necháme zchladnout, perník pak rozkrojíme, natřeme marmeládou a polijeme čokopolevou, kterou můžeme posypat kokosem, ořechy a nebo ozdobit s dětmi dle fantazie (na zimu dáváme třeba cukrářské vločky, srdíčka aj.)