Pepinova rybka

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety z Pangasia či jiné rybky, kterou máte rádi
šťávu z 1 citronu
sůl
majoránka
sladká paprika
4 tenké plátky nakrájené uzené krkovice (ten jako salám)
1/2 sýru Pepino nakrájená na proužky
hladká mouka
1/2 smetany (podle chuti, může být i celá)

Postup přípravy receptu

  1. Filety z ryby necháme rozmrznout nebo máme čerstvé. Omyjeme, posolíme a pokapeme šťávou z citronu. Poklademe plátky salámu, začneme balit a do toho vkládáme plátky Pepina. Upevníme párátky.

  2. V míse smícháme hladkou mouku se solí, majoránkou a sladkou paprikou. Obalíme závitky a vložíme na plech vystlaný pečicím papírem.

  3. Zalejeme smetanou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 30 - 40 minut, jakmile se smetana zabarví do hněda a zhoustne. Podáváme s vařenými bramborami, lze také brambory opéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!