Pelhřimovský řízek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 tenké plátky libového vepřového masa (ideálně karé)
- 250 g brambor
- 2 stroužky česneku
- 0,5 dl světlého piva
- 1 vejce
- sůl, pepř
- majoránka
- drcený kmín
- asi lžíce hladké mouky na zahuštění
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Pelhřimovský řízek
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, kterou pustily, ale usazený škrob ponecháme. Přilijeme pivo, přidáme vejce, okořeníme solí, kmínem, česnekem a majoránkou a zahustíme moukou na bramborákové těsto.
Plátky masa naklepeme a nakrojíme okraje. Osolíme a opepříme, obalíme v těstě a smažíme velmi zvolna z obou stran. Odložíme na ubrousek a po okapání přebytečného tuku podáváme se zelným salátem.