Pelhřimovský řízek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 tenké plátky libového vepřového masa (ideálně karé)
250 g brambor
2 stroužky česneku
0,5 dl světlého piva
1 vejce
sůl, pepř
majoránka
drcený kmín
asi lžíce hladké mouky na zahuštění
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, kterou pustily, ale usazený škrob ponecháme. Přilijeme pivo, přidáme vejce, okořeníme solí, kmínem, česnekem a majoránkou a zahustíme moukou na bramborákové těsto.

  2. Plátky masa naklepeme a nakrojíme okraje. Osolíme a opepříme, obalíme v těstě a smažíme velmi zvolna z obou stran. Odložíme na ubrousek a po okapání přebytečného tuku podáváme se zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!