Pečený losos s bazalkou a rajčaty

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g (filetů z) čerstvého lososa
1-2 rajčata nakrájené na plátky
velká hrst čerstvé bazalky nakrájené
1 stroužek česneku utřený
olivový olej
citronová šťáva
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. PTroubu předehřejeme asi na 180°C.

  2. Pekáček se vymažeme máslem, vložíme lososa, potřeme česnekem, pokapeme citronem, opepříme, osolíme a pokapeme lehce olivovým olejem.

  3. Pak po celém povrchu naskládáme nakrájenou bazalku, na ní dáme rajčata a znovu ještě trochu posolíme.

  4. Přikryjeme poklicí.

  5. Dáme do trouby a pečeme asi 25-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!