Pečený králík s brusinkovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 naporcovaný králík
1 mrkev
1 petržel
100 g celeru
100 g slaniny
2 bobkové listy
sůl
4 kuličky celého pepře
4 kuličky jalovce
4 kuličky nového koření
1 snítka tymiánu
1 snítka oregana
1 malá větvička libečku
1 jablko
4 PL brusinkového kompotu

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na plátky. Vše dáme do pekáče.

  2. Naporcovaného králíka osolíme a dáme na zeleninu, přidáme koření a na kousky nakrájené jablko.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 250°C přiklopené asi 30 minut. Pak snížíme na 180°C a pečeme až je maso měkké.

  4. Dopékáme odklopené pro barvu.

  5. Upečeného králíka vyndáme, odstraníme koření a slaninu.

  6. Výpek se zeleninou a jablkem rozmixujeme. Vmícháme brusinkový kompot provaříme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!