Pečené rybí filé na rajčatech a oreganu

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g rybího filé
300 g rajčat (měla jsem keříčková)
citron
cca 1 lžíce lístků čerstvého oregana (dobromysli)
olivový olej
4 tenké plátky másla (nemusí být)
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filé necháme mírně povolit, zakápneme citronem, osolíme a opepříme. Rajčata rozpůlíme.

  2. Do pekáčku (zapékací misky) vložíme filé, obložíme rajčaty, která mírně osolíme, posypeme částí oregana, pokapeme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby (cca 180°C). Pečeme dozlatova. Krátce před koncem pečení přidáme zbytek bylinek a na každý kousek ryby položíme slabý plátek másla.

  3. Podáváme s vařeným bramborem nebo jen s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!