Pečené krůtí paličky na bílém víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí paličky
4 dl bílého vína
2 šalotky
mořská sůl
mletý kmín
3 snítky tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osolíme, opepříme. Šalotky nakrájíme na půlměsíčky, které položíme na dno pekáčku, na ně okořeněné maso. Přidáme tymián a podlijeme 2 dl vína. Přikryjeme a pečeme v troubě při 180°C.

  2. Cca po 45 minutách maso podlijeme výpekem a přidáme zbylé 2 dl vína, přiklopíme a dopečeme dalších 35-40 minut. Můžeme podávat jenom s lehkým salátem nebo s knedlíkem a se zelím či jinou přílohou dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!