Pečené kančí maso
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg kančí plece
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- sádlo
- sůl
- pepř
- několik snítek tymiánu (nebo sušený)
Postup Pečené kančí maso
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Do pečící nádoby kápneme olivového oleje, dáme sůl, pepř a přidáme rozdrcený česnek. Maso ve směsi oleje a česneku důkladně obalíme.
Kančí maso pečeme asi 45 minut téměř do poloměkka. Jakmile se trochu zatáhne, podlijeme ho trochou horké vody.
Poté zasypeme hnědé kostičky masa proužky různobarevné cibule. Přidáme pár snítek tymiánu nebo lehce zasypeme sušeným tymiánem.
Pečeme, dokud maso není měkké a cibule se skoro nevypeče. Cibuli a tymián s masem v průběhu pečení promícháváme a dle potřeby podléváme.