Pečené brambory s tuňákovou zálivkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500-600 g brambor
- kousek másla
- lžička koření na americké brambory
- sůl
- Zálivka:
- konzerva tuňáka v oleji
- 100 g ricotty
- 100 g zakysané smetany
- 1-2 lžíce mléka nebo smetany
- 1/2 červené cibule
- citronová šťáva
- nasekaný kopr
- sůl
- pepř
Postup Pečené brambory s tuňákovou zálivkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce pečlivě omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Máslo rozpustíme a smícháme s kořením. Připravíme plech s pečícím papírem.
Brambory na plechu promícháme s máslem a rozložíme je. Pečeme asi 30-40 minut na 200°C do zlatova a do křupava. Solíme až nakonec, podle chuti.
Než se brambory upečou, uděláme zálivku z okapaného tuňáka, jemně nakrájené cibule a zbytku surovin. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.
Zálivku, je li moc hustá, zředíme smetanou, Můžeme přidat i pár kapek oleje z tuňáka. Ještě horké brambory podáváme s připravenou zálivkou.