Pečené brambory s tuňákovou zálivkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500-600 g brambor
kousek másla
lžička koření na americké brambory
sůl
Zálivka:
konzerva tuňáka v oleji
100 g ricotty
100 g zakysané smetany
1-2 lžíce mléka nebo smetany
1/2 červené cibule
citronová šťáva
nasekaný kopr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce pečlivě omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Máslo rozpustíme a smícháme s kořením. Připravíme plech s pečícím papírem.

  2. Brambory na plechu promícháme s máslem a rozložíme je. Pečeme asi 30-40 minut na 200°C do zlatova a do křupava. Solíme až nakonec, podle chuti.

  3. Než se brambory upečou, uděláme zálivku z okapaného tuňáka, jemně nakrájené cibule a zbytku surovin. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.

  4. Zálivku, je li moc hustá, zředíme smetanou, Můžeme přidat i pár kapek oleje z tuňáka. Ještě horké brambory podáváme s připravenou zálivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!