Pečené brambory s chřestem, čočkou a sezamovým dresingem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 větší brambory
- svazek chřestu
- 1 hrnek čočky (v suchém stavu)
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 2-3 lžíce sezamové pasty (koupíte ve zdravé výživě)
- šťávu z 1/2 citronu
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- hrubozrnná mořská sůl
Postup Pečené brambory s chřestem, čočkou a sezamovým dresingem
Postup přípravy receptu
-
Brambory rozřízneme napůl a spolu s chřestem je vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vše pokapeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnnou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 20 minut.
Čočku uvaříme dle návodu a odložíme stranou.
Mezitím si připravíme dresing. V misce smícháme sezamovou pastu, citronovou šťávu, lžičku olivového oleje, sůl a pepř.
Uvařenou čočku rozdělíme na talíře, přidáme upečené brambory a chřest.
Nakonec do talířů rozdrobíme uvařené vejce a vše zalijeme sezamovým dresingem.
Podáváme teplé.