Pečené brambory s chřestem, čočkou a sezamovým dresingem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 větší brambory
svazek chřestu
1 hrnek čočky (v suchém stavu)
2 vejce uvařená natvrdo
2-3 lžíce sezamové pasty (koupíte ve zdravé výživě)
šťávu z 1/2 citronu
olivový olej
čerstvě mletý pepř
hrubozrnná mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory rozřízneme napůl a spolu s chřestem je vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vše pokapeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnnou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 20 minut.

  2. Čočku uvaříme dle návodu a odložíme stranou.

  3. Mezitím si připravíme dresing. V misce smícháme sezamovou pastu, citronovou šťávu, lžičku olivového oleje, sůl a pepř.

  4. Uvařenou čočku rozdělíme na talíře, přidáme upečené brambory a chřest.

  5. Nakonec do talířů rozdrobíme uvařené vejce a vše zalijeme sezamovým dresingem.

  6. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!