Pečené brambory s česnekovým máslem a karotkovou pomazánkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 velké brambory
- 2 lžíce změklého másla
- 2 stroužky česneku
- 200 g lučiny
- 2 lžíce zakysané smetany
- 200 g karotky
- hrst pažitky
- sůl
- pepř
Postup Pečené brambory s česnekovým máslem a karotkovou pomazánkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory kartáčkem dobře očistíme a i se slupkou je vložíme do vařící vody a necháme 15 minut vařit. Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C. Předvařené brambory vyndáme z vody, každý brambor zvlášť zabalíme do kusu pečícího papíru, naskládáme do zapékací misky a dáme péct na 30 minut. Pak každý brambor vybalíme z papíru, nahoře nařízneme do kříže a vrátíme ještě asi na 5 minut do trouby.
Změklé máslo promícháme s rozetřenými stroužky česneku.
Karotku nastrouháme na hrubé slzy, dáme do misky, přidáme lučinu, zakysanou smetanu, nasekanou pažitku, sůl a pepř a zamícháme pomazánku.
Upečené brambory nandáme na talíře, do každé brambory do zářezů vložíme dvě lžičky česnekového másla a navrch dáme dvě lžíce karotkové pomazánky. Navrchu můžeme ještě posypat nasekanou pažitkou.