Pečená ořechová granola s chia pudinkem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Ingredience pro 4 porce ořechové granoly:
1 hrnek vloček (ovesné, pohankové, rýžové)
1/2 hrnku vlašských ořechů
1/2 lískových ořechů
1/2 hrnku mandlí
1/2 hrnku slunečnicových semínek
3 lžíce lněného semínka
3 lžíce chia semínek
3 lžíce sušených rozinek
3 lžíce třtinového cukru
3 lžíce medu
3 lžíce kokosového oleje
1 lžíce mleté skořice
Ingredience pro 2 porce chia pudinku:
150ml rostlinného mléka
5 lžiček chia semínek
1 lžička matcha prášku (konopného proteinu nebo moringy)
2 lžičky agávového sirupu (datového sirupu)
2 rostlinné jogurty
sušené ovoce (moruše, borůvky)

Postup přípravy receptu

  1. Postup přípravy granoly: – vlašské a lískové ořechy společně s mandlemi nasekejte ve vhodném mixéru na menší kousky. Do větší mísy dejte všechny suché ingredience a vše pečlivě promíchejte. – v malém rendlíku nechte rozpustit kokosový olej společně s medem. Tuto sladkou směs přelijte přes suché ingredience a znovu dobře promíchejte tak, aby pokryla každý kousek. – na plech dejte pečící papír, na který vysypete vzniklou směs. Dejte do předehřáté trouby na 170°C a pečte po dobu 10-15 minut. Během pečení jednou či dvakrát promíchejte (lze upéct také v remosce). – ořechovou granolu nechte vychladnout a uchovávejte ji v uzavíratelné nádobě.

  2. Postup přípravy chia pudinku: – v misce promícháme mléko se sirupem, chia semínky a matcha práškem (konopným proteinem nebo moringou). Necháme pět minut odstát na lince, poté znovu promícháme a dáme na hodinu do lednice, aby mohly chia semínka zgelovatět a vytvořit pudink. – na dno skleničky nasypeme granolu, doplníme rostlinným jogurtem, chia pudinkem a posypeme sušeným ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!