Pečená kuřecí stehna s vůní domácího uzeného

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna (i s kůží vykostěná)
sůl
pepř
mletá paprika
1 cibule
olej na pekáček
8 plátků uzené domácí anglické slaniny
2 domácí uzené klobásky
1 větší mrkev
2 rajčata
4 polévkové lžíce kečupu
worchester

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.

  2. V pekáčku rozehřejeme olej, osmažíme na něm cibuli nakrájenou na půlkolečka spolu s kolečky klobásky dohněda, pak vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran dozlatova.

  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájená rajčata, kečup a zakápneme worchestrem, promícháme, popř. dosolíme.

  4. Maso obrátíme kůží nahoru, aby se v troubě upekla křupavá kůrčička a vložíme plátky anglické slaniny.

  5. Troubu rozehřejeme na 200 st. a pekáček z plotny vložíme do trouby a pečeme asi necelou půlhodinu. Můžeme nepatrně podlít vodou. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, ale výtečné by to bylo i s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!