Pečená kuřecí stehna plněná kopřivovo-mandlovou nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

5 kuřecích stehen
35 g kopřiv
40 g mandlí
70 g bagety nebo veky
Cca 120 ml mléka
1 vejce
Sůl
1 kg malých brambor
200 g cherry rajčat
Čerstvé oregano

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapněte na 220˚C.

  2. Mandle spařte a oloupejte.

  3. Rozsekejte je najemno.

  4. Kopřivy propláchněte horkou vodou.

  5. Nasekejte najemno.

  6. Mléko ohřejte a namáčejte v něm na kousky natrhané pečivo.

  7. Pečivo vymačkejte a rozmělněte.

  8. Vložte do mísy a smíchejte s kopřivami, mandlemi, vejcem a solí.

  9. Důkladně promíchejte.

  10. Připravte si stehna.

  11. Mezi maso a kůži vložte prsty a kůži pomalu a opatrně oddělujte od svaloviny.

  12. Kapsu naplňte nádivkou.

  13. Maso osolte, vložte do pekáčku, podlijte vodou, přiklopte a pečte celkem 1,5 hodiny. Během pečení podlévejte výpekem.

  14. Po hodině pečení vložte k masu očištěné brambory. Pokud jsou větší, přepulte je.

  15. Brambory lehce osolte.

  16. Přidejte přepůlená cherry rajčátka.

  17. Poté přidejte pár snítek oregana.

  18. Opět pekáček přiklopte a dejte péct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!