Pečená kuřecí stehna plněná kopřivovo-mandlovou nádivkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 5 kuřecích stehen
- 35 g kopřiv
- 40 g mandlí
- 70 g bagety nebo veky
- Cca 120 ml mléka
- 1 vejce
- Sůl
- 1 kg malých brambor
- 200 g cherry rajčat
- Čerstvé oregano
Postup Pečená kuřecí stehna plněná kopřivovo-mandlovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Troubu zapněte na 220˚C.
Mandle spařte a oloupejte.
Rozsekejte je najemno.
Kopřivy propláchněte horkou vodou.
Nasekejte najemno.
Mléko ohřejte a namáčejte v něm na kousky natrhané pečivo.
Pečivo vymačkejte a rozmělněte.
Vložte do mísy a smíchejte s kopřivami, mandlemi, vejcem a solí.
Důkladně promíchejte.
Připravte si stehna.
Mezi maso a kůži vložte prsty a kůži pomalu a opatrně oddělujte od svaloviny.
Kapsu naplňte nádivkou.
Maso osolte, vložte do pekáčku, podlijte vodou, přiklopte a pečte celkem 1,5 hodiny. Během pečení podlévejte výpekem.
Po hodině pečení vložte k masu očištěné brambory. Pokud jsou větší, přepulte je.
Brambory lehce osolte.
Přidejte přepůlená cherry rajčátka.
Poté přidejte pár snítek oregana.
Opět pekáček přiklopte a dejte péct.