Pečená krkovice s lilkem a smetanou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice bez kosti
1 větší lilek
1 kelímek smetany ke šlehání (200 ml)
1 lžíce hořčice
sůl, pepř
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na zhruba 1 cm kolečka. Osolíme je a chvíli necháme vypotit. Pak je otřeme a vložíme do zapékací misky.

  2. Krkovici nemusíme klepat. Osolíme ji, opepříme a potřeme hořčicí z obou stran. Vložíme ji na lilek, posypeme troškou rozmarýnu a zalijeme smetanou.

  3. Zapékaci misku-(pekáček) zakryjeme alobalem a pečeme na 190 stupňů zhruba 50 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě zhruba 30-40 minut bez alobalu, aby maso i lilek dostalo zlatavou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!