Pečená krkovice na anglické hořčici

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice (silné plátky)
1/2 balení sušené anglické hořčice Colman´s (30g)
3 stroužky česneku
1/2 litru vývaru
2 šalotky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice z obou stran osolíme a opepříme.

  2. V trošce oleje si rozmícháme sušenou hořčici tak, aby nám vznikla kašička.

  3. Maso bohatě potřeme z obou stran hořčičnou kaší, podlijeme polovinou vývaru a dáme péct do pekáče s poklicí. Pečeme na vyšší výkon asi 45 minut.

  4. Po uvedené době přidáme na maso nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a druhou polovinou vývaru podlijeme opět maso. Pokud nám zbylo trochu hořčičné kašičky tak, jí maso ještě na povrchu potřeme.

  5. Pečeme ještě asi 30 minut přikryté.

  6. Po uvedené době maso odkryjeme a dopečeme do barvy.

  7. Upečené maso vyjmeme a výpek propasírujeme. Dle chuti a potřeby můžeme dohustit máslovou jíškou a podáváme s brambory na všechny způsoby - vařené, pečené zde šťouchané:).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!