Pečená krkovice na anglické hořčici
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové krkovice (silné plátky)
- 1/2 balení sušené anglické hořčice Colman´s (30g)
- 3 stroužky česneku
- 1/2 litru vývaru
- 2 šalotky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Pečená krkovice na anglické hořčici
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice z obou stran osolíme a opepříme.
V trošce oleje si rozmícháme sušenou hořčici tak, aby nám vznikla kašička.
Maso bohatě potřeme z obou stran hořčičnou kaší, podlijeme polovinou vývaru a dáme péct do pekáče s poklicí. Pečeme na vyšší výkon asi 45 minut.
Po uvedené době přidáme na maso nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a druhou polovinou vývaru podlijeme opět maso. Pokud nám zbylo trochu hořčičné kašičky tak, jí maso ještě na povrchu potřeme.
Pečeme ještě asi 30 minut přikryté.
Po uvedené době maso odkryjeme a dopečeme do barvy.
Upečené maso vyjmeme a výpek propasírujeme. Dle chuti a potřeby můžeme dohustit máslovou jíškou a podáváme s brambory na všechny způsoby - vařené, pečené zde šťouchané:).