Pečená cuketa s mletým masem – dle Karola Okrasy Pieczone cukinie i kwiaty cukinii faszerowane mięse

Recepty, Mleté maso

Suroviny

200 g mleté vepřové maso
200 g mleté hovězí maso
100 g červených fazolí z konzervy
3 zoubky česneku
2 cibule
1/4 KL bílého pepře
3 KL opraženého lněného semínka
1 KL pálivé papriky
1 KL sladké papriky
1 hrst mladých celerových lístků
1 vejce
3 cukety
5-6 květů cukety
12 cherry rajčat
5 ks celerové natě
150 g kozího sýra
100 ml jogurtu
3 KL posekané čerstvé máty
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Příprava: 1. Mleté maso spojíme, na prkýnku nožem utřeme konzervované fazole a přidáme k masu místo housky. Dva zoubky česneku utřeme se solí. Cibuli pokrájíme na jemné kostičky, přidáme orestované lněné semínko, papriku podle chuti, posekané mladé lístky celeru, vejce. Přilijeme něco málo oleje, osolíme a důkladně vymícháme v jednolitou masu.

  2. 2. Cuketu pokrájíme na dva až tři kousky, podle velikosti. Vydlabávátkem na jablka vykrojíme váleček a napěchujeme nádivkou. Vnitřek cukiny nevyhazujeme. Sáčkem s uťatým rohem naplníme opatrně i květy.

  3. 3. Naplněné cukety a květy uložíme do vymazané žáruvzdorné misky. Přidáme rajčátka, celerovou nať, zakapeme olejem. Pečeme v troubě na 180°C po dobu 15 minut. Po té době vyndáme květy a ostatní pečeme ještě cca 20 minut, při stejné teplotě.

  4. 4. Cukina se nám peče, připravíme si sos. Kozlí sýr propojíme v misce s jogurtem, přidáme jeden utřený česnek, nasekanou mátu, dochutíme solí, bílým pepřem a zakápneme olejem. Všechno důkladně promícháme a necháme 15 minut odpočinout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!