Pečená bůčková roláda
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřového bůčku bez kosti
- 100 g uzeného bůčku nakrájeného na plátky
- 100 g Moravského uzeného nakrájeného na plátky
- 10 ks pečených rajčat
- 1 hlavičku česneku
- 2 lžíce Dijonské hořčice
- 2 lžičky uzené sladké papriky
- 3 lžičky koření na vepřovou pečeni
- sůl
- 2 cibule
- 1 celý pórek
- trochu vody nebo vývaru na podlití
Postup Pečená bůčková roláda
Postup přípravy receptu
-
Bůček rozkrojíme na plát, který naklepeme. Osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí. Poklademe plátky uzeného bůčku, moravského uzeného, plátky česneku ze tří stroužků a pečenými rajčaty.
Svineme do rolády a sepneme jehlami, nebo převážeme potravinářským provázkem.
Celé stroužky česneku, cibuli a pórek nakrájíme na pláty dáme do pekáče.
Položíme roládu, kterou ještě mírně osolíme, přikryjeme poklicí, nebo alobalem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C hodinu a půl, pak odkryjeme a dopékáme ještě asi půl hodiny na 180°C. Doba pečení je informativní, každá trouba peče jinak. Podáváme s různě upravenými bramborami.