Pečená bůčková roláda

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřového bůčku bez kosti
100 g uzeného bůčku nakrájeného na plátky
100 g Moravského uzeného nakrájeného na plátky
10 ks pečených rajčat
1 hlavičku česneku
2 lžíce Dijonské hořčice
2 lžičky uzené sladké papriky
3 lžičky koření na vepřovou pečeni
sůl
2 cibule
1 celý pórek
trochu vody nebo vývaru na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Bůček rozkrojíme na plát, který naklepeme. Osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí. Poklademe plátky uzeného bůčku, moravského uzeného, plátky česneku ze tří stroužků a pečenými rajčaty.

  2. Svineme do rolády a sepneme jehlami, nebo převážeme potravinářským provázkem.

  3. Celé stroužky česneku, cibuli a pórek nakrájíme na pláty dáme do pekáče.

  4. Položíme roládu, kterou ještě mírně osolíme, přikryjeme poklicí, nebo alobalem.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C hodinu a půl, pak odkryjeme a dopékáme ještě asi půl hodiny na 180°C. Doba pečení je informativní, každá trouba peče jinak. Podáváme s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!