Paštika z kuřecích jater bezlepková

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

20 g másla
kousek pórku nebo cibule
2 stroužky česneku
300 g kuřecích jater (očištěných a nakrájených na menší kousky)
2 lžíce rumu
125 g husího sádla
110 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
80 g husího sádla na zalití paštiky

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pórek nebo cibuli a na středním ohni asi 2 minuty smažíme. Přidáme česnek a smažíme ještě jednu minutku. Nakonec smažíme játra dokud se neupečou.

  2. Přidáme rum a necháme ještě chvíli vařit. Játrovou směs, studené husí sádlo, sůl a smetanu rozmixujeme dohladka.

  3. Paštiku dáme do misky a zalijeme rozpuštěným sádlem. Dáme do lednice ztuhnout. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!