Paštika z drůbežích jater podle mojí babičky
Recepty, PomazánkySuroviny
- 40 dkg drůbežích jater (i dva a více druhů, klidně dohromady)
- 4 velké cibule
- máslo nebo sádlo pod cibuli
- čerstvě mletý barevný pepř
- špetka tymiánu
- špetka majoránky
- 2 lžíce portského Tawny (pokud dáte brusinky nebo mandle)
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 2-3 lžíce brusinek ze sklenice nebo dvě hrsti pražených mandlových nudliček nebo 1,5 lžíce naloženého zeleného pepře
- sůl
- 1 lžička Aromatu (nebo jiného dochucovadla)
- 10 dkg másla
Postup Paštika z drůbežích jater podle mojí babičky
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájíme na drobno a dáme na rozehřátý omastek restovat. Míchat. Až cibule zesklovatí, přidáme očištěná játra a opečeme je z obou stran. Přidáme všechno koření. Podusíme.
Vše přendáme do hlubší mísy a rozmixujeme se solí a dochucovadlem. Po zchladnutí zašleháme máslo. Pokud chceme přidat brusinky, mandle i zelený pepř, rozdělíme umixovanou směs na tři díly, jeden díl s třetinou brusinek a necelou lžící Porta, druhý díl s hrstí mandlí a necelou lžící Porta, třetí díl smíchat s 1/3 zeleného pepře s trochou nálevu.