Papriková polévka s pohankou v kachním vývaru

Recepty, Polévky

Suroviny

3 kachní krky
1 cibule
hrst zelených fazolek
2 různobarevné papriky
3-4 koktejlová rajčátka
kus pórku
plátek sádla (nebo olej)
3 hrsti loupané pohanky
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička sušeného zázvoru (nebo větvička čerstvého)
1/2 drůbeží vývarové kostky
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vyvaříme kachní krky na 1 litr vývaru. Fazolky, papriky a rajčátka nakrájíme na menší kousky, pórek a cibuli na proužky. Do hrnce si dáme proužek sádla (nebo oleje), když je horké dáme na něj cibulku, mírně osmažíme.

  2. Přidáme ostatní připravenou zeleninu a všechno chvilku dusíme. Pak přidáme sójovou omáčku, zázvor, drůbeží kostku, pohanku a promícháme.

  3. Dolijeme vývarem z kachních krků a vaříme do změknutí surovin, je-li třeba dosolíme, vypneme a zasypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!