Panna cotta s malinovou omáčkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 ml 33% smetany
1 vanilkový lusk
300 g malin
30 g citronu
100 g cukru krupice (rozdělíme na polovinu)
3 plátky želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu vložte do misky a zalijte studenou vodou. Nechte změknout.

  2. Do hrnce nalijte smetanu a přidejte polovinu cukru. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a jeho obsah vyškrábněte do smetany. Do té vložte i zbytek lusku a přiveďte k varu.

  3. Až se začne smetana vařit, odstavte, vyjměte lusky a do smetany vložte okapanou želatinu.

  4. Míchejte, dokud se nerozpustí a poté vše rozdělte do čtyř sklenic a dejte chladit.

  5. Celková doba tuhnutí je cca čtyři hodiny, ale nejlépe přes noc.

  6. V jiném hrnci vařte maliny s citronovou šťávou a druhou polovinou cukru, až vznikne omáčka“.

  7. Až panna cotta lehce ztuhne, na každou porci nalijte vrstvu vychladlé malinové omáčky a vložte opět do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!