Panna cotta s malinovou omáčkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 ml 33% smetany
- 1 vanilkový lusk
- 300 g malin
- 30 g citronu
- 100 g cukru krupice (rozdělíme na polovinu)
- 3 plátky želatiny
Postup Panna cotta s malinovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Želatinu vložte do misky a zalijte studenou vodou. Nechte změknout.
Do hrnce nalijte smetanu a přidejte polovinu cukru. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a jeho obsah vyškrábněte do smetany. Do té vložte i zbytek lusku a přiveďte k varu.
Až se začne smetana vařit, odstavte, vyjměte lusky a do smetany vložte okapanou želatinu.
Míchejte, dokud se nerozpustí a poté vše rozdělte do čtyř sklenic a dejte chladit.
Celková doba tuhnutí je cca čtyři hodiny, ale nejlépe přes noc.
V jiném hrnci vařte maliny s citronovou šťávou a druhou polovinou cukru, až vznikne omáčka“.
Až panna cotta lehce ztuhne, na každou porci nalijte vrstvu vychladlé malinové omáčky a vložte opět do lednice.