Panna cotta s broskvovým pyré
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na panna cotta:
- 355 ml plnotučného mléka
- 120 ml smetany ke šlehání 31%
- 7 g želatiny
- 75 g krystalového cukru
- 1/2 KL vanilkového extraktu
- Na broskvové pyré:
- 300 g broskví (oloupaných a nakrájených na kostičky)
- 1 PL likéru (broskvového nebo volitelně)
- 2 – 4 PL krupicového cukru (podle sladkosti broskví)
Postup Panna cotta s broskvovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Panna cotta: ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut.
Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a smetanu, přidáme cukr a na nižším stupni přivedeme k varu.
Hrnec sundáme z plotny a přidáme vanilkový extrakt a želatinu v mléce.
Metlou jemně vymícháme dohladka a následně rozdělíme do 4 – 6 sklenic/ misek. 5. Necháme v lednici vychladit.
Broskvové pyré: všechny suroviny rozmixujeme v klasickém mixeru nebo ponorným mixerem dohladka. Zkontrolujeme sladkost – můžeme cukr přidat, nebo naopak na začátku použít méně cukru a postupně přidávat.
Pyré opatrně nalijeme na lehce vychlazenou/ ztuhlou panna cotta a necháme řádně vychladit.