Pangasius v pomerančové omáčce se zelenými fazolkami
Recepty, RybySuroviny
- 500 g Pangasia
- sůl
- pepř
- fazolky
- olej
- Omáčka:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 250 ml vývaru
- 150 ml bílého vína
- pomerančová šťáva ze 2 pomerančů
- citronová šťáva z 1 citronu
- sůl
- cukr
Postup Pangasius v pomerančové omáčce se zelenými fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si uděláme omáčku, ta je asi nejpomalejší na přípravu. Z másla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji vývarem a vínem a povaříme. Přilijeme šťávu z citronu a pomerančů, nastrouhanou kůru z citronu, omáčku osolíme a podle chuti přisladíme a necháme při malé teplotě nahřívat.
Zatím si necháme vařit vodu, do které dáme fazolky na 10 min. Mezi tím si na pánvi rozehřejeme olej a osolený a opepřeného panagasiuse o restujeme z obou stran.
A už jen dáme na talíř fazolky, zalijeme omáčku a navrch dáme pangasiuse, příloha je už na každém.....