Pangasius v pomerančové omáčce se zelenými fazolkami

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g Pangasia
sůl
pepř
fazolky
olej
Omáčka:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
250 ml vývaru
150 ml bílého vína
pomerančová šťáva ze 2 pomerančů
citronová šťáva z 1 citronu
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si uděláme omáčku, ta je asi nejpomalejší na přípravu. Z másla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji vývarem a vínem a povaříme. Přilijeme šťávu z citronu a pomerančů, nastrouhanou kůru z citronu, omáčku osolíme a podle chuti přisladíme a necháme při malé teplotě nahřívat.

  2. Zatím si necháme vařit vodu, do které dáme fazolky na 10 min. Mezi tím si na pánvi rozehřejeme olej a osolený a opepřeného panagasiuse o restujeme z obou stran.

  3. A už jen dáme na talíř fazolky, zalijeme omáčku a navrch dáme pangasiuse, příloha je už na každém.....


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!