Palačinkové plněné roládky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Palačinky:
250 ml mléka
2 vejce
140 g hladké mouky
špetka soli
Náplň:
1 šalotka
300 g uzeného masa
6 vajec
1 kapie
hrst petrželky
hrst hášku
sůl
pepř
olej
Na trojobal:
mouka
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájíme šalotku a petrželku na drobno, kapii a uzené maso na kostečky.

  2. Připravíme těsto na palačinky a dáme na dvě hod. do lednice odpočinout.

  3. Mezitím nachystáme náplň. Na trošce oleje osmahneme šalotku, přidáme uzené maso a chvilku opékáme. Přidáme vejce, sůl, pepř a mícháme, až se vejce srazí. Nakonec přidáme kapii, petrželku a hrášek. Směs necháme vychladnout.

  4. Smažíme palačinky, které ihned za tepla plníme směsí, srolujeme do roládek. Nesmíme zapomenout na kraje, které nejdříve přehneme. Naplněné roládky necháme vychladnout (drží pak dobře tvar a pěkně se obalují).

  5. Obalené pak smažíme na oleji.

  6. Jako přílohu jsem volila bramborový salát, ale dobré je s jakoukoliv úpravou brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!