Ovocný kynutý koláč s tvarohovým pudinkem

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
100 g majolky
3 vejce
4 lžíce cukru
1/2 kostky droždí (cca 20 g)
2 dcl mléka
Náplň:
1/2 l mléka
3 lžíce cukru
1 vanilkový pudink
250 g měkkého tvarohu (raději kostka)
Drobenka:
máslo
polohrubá mouka
cukr
ovesné vločky
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, droždí a trošky cukru uděláme kvásek, pak vypracujeme se zbývajícími surovinami na těsto a necháme vykynout.

  2. Připravíme drobenku a ovoce. Použila jsem čerstvou rebarboru a mražený bílý rybíz, který už překážel v mrazáku. Oloupanou nadrobno pokrájenou rebarboru a povolený rybíz jsem posypala asi třemi lžícemi cukru a nechala minimálně deset minut stát. Sladkou šťávu, kterou ovoce pustilo, jsem použila do uvařeného pudinku (o to jsem na pudink dala méně mléka a nesladila).

  3. Pokud ovoce předem neproslazujete, uvaříme pudink z půl litru mléka a trošky cukru, do vlažného metličkou zašleháme v obou případech tvaroh.

  4. Vykynuté těsto mokrýma rukama vymačkáme na velký olejem ve spreji postříkaný plech, na těsto natřeme tvarohový pudink, navrstvíme ovoce a posypeme drobenkou.

  5. Pečeme v troubě, předehřáté na zhruba 170 st. asi půl hodiny - náplň zůstane měkká, ale okraje koláče již lehce hnědnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!