Ovocný kynutý koláč s tvarohovým pudinkem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 100 g majolky
- 3 vejce
- 4 lžíce cukru
- 1/2 kostky droždí (cca 20 g)
- 2 dcl mléka
- Náplň:
- 1/2 l mléka
- 3 lžíce cukru
- 1 vanilkový pudink
- 250 g měkkého tvarohu (raději kostka)
- Drobenka:
- máslo
- polohrubá mouka
- cukr
- ovesné vločky
- ovoce
Postup Ovocný kynutý koláč s tvarohovým pudinkem
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, droždí a trošky cukru uděláme kvásek, pak vypracujeme se zbývajícími surovinami na těsto a necháme vykynout.
Připravíme drobenku a ovoce. Použila jsem čerstvou rebarboru a mražený bílý rybíz, který už překážel v mrazáku. Oloupanou nadrobno pokrájenou rebarboru a povolený rybíz jsem posypala asi třemi lžícemi cukru a nechala minimálně deset minut stát. Sladkou šťávu, kterou ovoce pustilo, jsem použila do uvařeného pudinku (o to jsem na pudink dala méně mléka a nesladila).
Pokud ovoce předem neproslazujete, uvaříme pudink z půl litru mléka a trošky cukru, do vlažného metličkou zašleháme v obou případech tvaroh.
Vykynuté těsto mokrýma rukama vymačkáme na velký olejem ve spreji postříkaný plech, na těsto natřeme tvarohový pudink, navrstvíme ovoce a posypeme drobenkou.
Pečeme v troubě, předehřáté na zhruba 170 st. asi půl hodiny - náplň zůstane měkká, ale okraje koláče již lehce hnědnou.