Ovíněné švestky
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 l červeného vína
- 5 lžic cukru
- šťávu z 1 citrónu
- kousek celé skořice
- 2 hřebíčky
- hvězdička badyánu
- 1 kg zralých švestek
Postup Ovíněné švestky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme redukci z vína a koření: víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, citr šťávu a koření a vaříme tak dlouho, dokud tekutina nezačne houstnout.
Poté přidáme oprané a vypeckované švestky a společne mírným varem táhneme asi 5 minut.
Následně švestičky vybereme na cedník, necháme odkapat a scezenou tekutinu vrátíme do hrnce. Dále redukujeme, až má šťáva v hrnci konzistenci sirupu.
Švestky naskládáme do nahřátých skleniček a zalijeme svařenou šťávou.
Skleničky zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a v této poloze necháme obsah vychladnout.