Orientální jatýrka

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

kuřecí játra (250 g)
1 paprika
1 rajče
kousek bílé ředkve
kus pórku
hrst naklíčených mungo fazolí a čočky (nekupuji, klíčím si je doma)
1 lžička kari
1 lžička koření čát masala
1 lžička medu
chilli omáčka dle chuti
sůl
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Na wok pánev nalijeme trochu oleje, přidáme kari a sezamová semínka a necháme rozvonět.

  2. Pak přidáme zeleninu nakrájenou na kousky (kromě naklíčených luštěnin), lehce podlijeme vodou, aby se zelenina nepřipékala, přidáme čát masalu, med a chilli omáčku. Až je zelenina zavadlá, přidáme nakrájená játra.

  3. Průběžně lehce podléváme, aby se suroviny nepřipékaly a vaříme, až jsou játra hotová. Nakonec přidáme hrst naklíčených luštěnin a osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!