Ořechové rohlíčky s marcipánem
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 14 dkg moučkového cukru
- 14 dkg mletých lískových ořechů
- 36 dkg hladké mouky
- 28 dkg másla
- Marcipán:
- 120 g moučkového cukru
- 120 g jemně mletých mandlí
- 1 vaječný bílek
- špetka soli
- čokoládová poleva
- karamelové Salko na slepování
Postup Ořechové rohlíčky s marcipánem
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme těsto, které necháme odležet. Z těsta vykrajujeme tvary rohlíčků a upečeme ve středně vyhřáté troubě 160 stupňů asi 5 minut. Rohlíčky se trochu rozjedou.
Slepujeme k sobě dva rohlíčky karamelovým Salkem.
Připravíme marcipán: Vše zpracujeme v hladkou hmotu, která má mít konzistenci plastelíny. Zabalíme do igelitu a necháme odpočinout v lednici 2 hodiny.
Z marcipánu vykrajujeme rohlíčky, která přilepíme čokoládou na rohlíčky ořechové.
Nakonec celé rohlíčky pocákáme čokoládovou polevou.