Ořechové řezy (trvanlivé)
Recepty, MoučníkySuroviny
- Spodní/světlé těsto
- 20 dkg másla
- 20 dkg moučkového cukru třeme doběla
- Potom zašleháme 8 žloutků nakonec lehce zamícháme
- 20 dkg polohrubé mouky s
- 1/2 prášku do pečiva
- (rozetřeme na vytřený+moukou vysypaný plech)
- Horní/ořechové těsto
- (8 bílků ušleháme na tuhý sníh a přidáme)
- 30 dkg moučkového cukru
- 30 dkg pomletých ořechů
- a nakonec 2 lžíce polohrubé mouky s
- 1/2 prášku do pečiva
- (rozetřeme na světlé těsto)
Postup Ořechové řezy (trvanlivé)
Postup přípravy receptu
-
Spodní těsto rozetřít pomalu, jde trošku hůř, na to nalít horní/ořechové a zvolna pečeme na 150-180°C asi 60 minut na klasickém uzavřeném plechu.
Zkusíme špejlí na pár místech propíchnout, jestli se nelepí, je upečeno.
Po upečení můžeme pokapat rumem nebo citronem a potřít marmeládou a čokoládou/citrónovou polevou.
Poleva: 2 čokolády Ledové kaštany s 10 dkg másla rozpustit v horké lázni (nebo jakoukoli Vaši oblíbenou)