Ořechové krtiny

Recepty, Cukroví

Suroviny

Suroviny na 1 dávku:
100 g cukru
1 vejce
100 g mletých lískových oříšků

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na 1 dávku: V míse utřeme vajíčko s cukrem, přidáme mleté ořechy a všechno dobře promícháme. Na pekáč vymazaný tukem děláme lžičkou malé hromádky, které zdobíme ořechem (lískovým nebo vlašským).

  2. Pečeme pozvolna ve středně vyhřáté troubě. Ještě teplé sebereme z plechu a uložíme do krabice vyložené alobalem. Pokud jsme použili na ozdobení vlašský ořech, můžeme z něho po upečení opatrně nehty nebo párátkem seškrábnout spálenou“ slupku a dosáhnout tak krásné bílé barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!