Ořechové hrudky s karamelovým krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
250 g másla
200 g mletého cukru
3 vejce (žloutky)
3-4 KL holandského kakaa
Vrchní hmota:
(3 bílky)
200 g cukru
200 g mletých ořechů
ořechy (celé půlky jader na zdobení)
Karamelový krém:
250 g másla
1 plechovka karamelového Salka
trochu rumu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z vypracovaného a vyváleného těsta vykrajujeme kolečka. Upečeme na 200°C asi 7-8 minut.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého přidáme cukr a jemně mleté ořechy.

  3. Z ořechové hmoty tvoříme hromádky a zdobíme je ořechem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

  4. Máslo utřeme doběla, přidáme karamelové mléko, ušleháme krém, do kterého přidáme trochu rumu. Hrudky slepíme krémem ke kolečkům a namáčíme v čokoládové polevě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!