Oĺe oranž fofrem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 l polohrubé mouky
1/4 l cukru krupice
2 vejce
2 lžíce oleje
1 šlehačka
1 smetana na vaření na polití
1 lžička sušené pomerančové kůry
sušené brusinky nebo želé kuličky do pečiva- pro barevnost
1 prášek do pečiva
Na krém:
2x smetana na vaření
1 pudinkový prášek bez vaření (Oĺé)
1 vymačkaný pomeranč i s dužinou
1 ztužovač šlehačky
čokoláda na ozdobu - strouhaná, hoblinky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem, olejem, šlehačkou a kůrou rozšlehat, vmíchat mouku s práškem a želé kuličky. Nalít na vystříkaný pekáč...nebo klasicky vymazaný a vysypaný. Péct cca na 150°C asi 20-30min dle trouby.

  2. Upečený moučník propíchat druhým koncem vařečky a ještě horký polít smetanou na vaření. Nechat zchladnout.

  3. Smetany na vaření vymíchat s pudinkovým práškem, ztužovačem a pomerančovou šťávou, okamžitě houstne. V případě kousků přejet metlama.

  4. Nanést na moučník, rozetřít a posypat čokoládou a nechat vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!