Oĺe oranž fofrem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 l polohrubé mouky
- 1/4 l cukru krupice
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- 1 šlehačka
- 1 smetana na vaření na polití
- 1 lžička sušené pomerančové kůry
- sušené brusinky nebo želé kuličky do pečiva- pro barevnost
- 1 prášek do pečiva
- Na krém:
- 2x smetana na vaření
- 1 pudinkový prášek bez vaření (Oĺé)
- 1 vymačkaný pomeranč i s dužinou
- 1 ztužovač šlehačky
- čokoláda na ozdobu - strouhaná, hoblinky
Postup Oĺe oranž fofrem
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem, olejem, šlehačkou a kůrou rozšlehat, vmíchat mouku s práškem a želé kuličky. Nalít na vystříkaný pekáč...nebo klasicky vymazaný a vysypaný. Péct cca na 150°C asi 20-30min dle trouby.
Upečený moučník propíchat druhým koncem vařečky a ještě horký polít smetanou na vaření. Nechat zchladnout.
Smetany na vaření vymíchat s pudinkovým práškem, ztužovačem a pomerančovou šťávou, okamžitě houstne. V případě kousků přejet metlama.
Nanést na moučník, rozetřít a posypat čokoládou a nechat vychladit.