Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky

Recepty, Omáčky

Suroviny

Hovězí plátky (podle porcí)
sůl
olej
cibule na jemno
5 kuliček celého pepře
8-10 kuliček nového koření
2-3 bobkové listy
lžíce cukru
lžíce citronové šťávy
lžíce octa
3 lžíce plnotučné hořčice
3 větší mrkve nastrouhané na jemno
2 střední petržele nastr. na jemno
1/4 celeru nastrouhaného na jemno
250 ml sladké smetany

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole si rozehřejeme olej.

  2. Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa.

  3. Trochu to podlejeme a přidáme půl nastouhané zeleniny, na to položíme osolené o opepřené(já použila bílý pepř) plátky masa a zasypeme zbytkem zeleniny.

  4. Celé to zalejeme vodou nebo jemným vývarem, aby to bylo potopené.

  5. Vaříme minimálně 1,5 hodiny, potom vyndáme plátky masa, kuličky pepře, nového koření a bobk.listy.

  6. V kastrolu zbyde zelenina ve vývaru, kterou rozmixujeme a přidáme smetanu.

  7. Dochutíme zbytkem citonu, octa a cukru.

  8. Podle chuti přidáme sůl. Když se nám bude zdát omáčka řídká, tak zahustíme záklechtkou(trocha hl.mouky+voda nebo mléko) a chvíli na mírném ohni povaříme. Dobrou chuť!!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!