Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Recepty, OmáčkySuroviny
- Hovězí plátky (podle porcí)
- sůl
- olej
- cibule na jemno
- 5 kuliček celého pepře
- 8-10 kuliček nového koření
- 2-3 bobkové listy
- lžíce cukru
- lžíce citronové šťávy
- lžíce octa
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 3 větší mrkve nastrouhané na jemno
- 2 střední petržele nastr. na jemno
- 1/4 celeru nastrouhaného na jemno
- 250 ml sladké smetany
Postup Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Postup přípravy receptu
-
V kastrole si rozehřejeme olej.
Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa.
Trochu to podlejeme a přidáme půl nastouhané zeleniny, na to položíme osolené o opepřené(já použila bílý pepř) plátky masa a zasypeme zbytkem zeleniny.
Celé to zalejeme vodou nebo jemným vývarem, aby to bylo potopené.
Vaříme minimálně 1,5 hodiny, potom vyndáme plátky masa, kuličky pepře, nového koření a bobk.listy.
V kastrolu zbyde zelenina ve vývaru, kterou rozmixujeme a přidáme smetanu.
Dochutíme zbytkem citonu, octa a cukru.
Podle chuti přidáme sůl. Když se nám bude zdát omáčka řídká, tak zahustíme záklechtkou(trocha hl.mouky+voda nebo mléko) a chvíli na mírném ohni povaříme. Dobrou chuť!!