„Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 820 g brambor
- 120 g šalotky
- 100 g másla
- 4 vejce
- 1,5 dcl mléka
- 100 g sýru s modrou plísní (viz tipy a triky)
- 100 g eidamu
- několik snítek čerstvého tymiánu
Postup „Okořeňte si život“: Zapečená bramborová kaše s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Šalotku nakrájejte nadrobno a osmažte na 40 g másla dozlatova. Mezitím dejte vařit brambory ve slupce do osolené vody. Jakmile budou brambory hotové (zapíchnete do nich vidličku a ta jimi hladce projede), slijte vodu a stáhněte z nich slupku.
Ještě teplé brambory rozšťouchejte na kaši, zjemněte zbylým máslem a přimíchejte cibulku. Z tymiánu otrhejte lístky (tak, abyste v jídle neměli ani boční větvičky) a vmíchejte je do kaše.
Rozehřejte troubu na 200°C. V míse důkladně rozšlehejte vajíčko a společně s oběma druhy sýrů přidejte do směsi. Nakonec vlijte mléko, pořádně promíchejte a přelijte do zapékací nádoby (viz tipy a triky).
Vložte do vyhřáté trouby a nechte péct asi 45 minut, až kaše zpevní a na povrchu zezlátne. Podávejte se zeleninovým salátem a sklenkou Müller Thurgau.