Nizozemská treska
Recepty, RybySuroviny
- 2 kusy tresky
- 60 g cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce citronové šťávy
- citrón na ozdobu
- 20 g oleje
- 2 lžičky másla
- 1/2 lžičky tekutého chilli
- sůl
Postup Nizozemská treska
Postup přípravy receptu
-
Ryby omyjeme, osušíme, zbavíme kostnatých ploutviček.
Z rozetřeného česneku, nasekané cibule, citrónové šťávy, soli a tekutého čili si uděláme marinádu, kterou ryby potřeme a necháme cca 1 hodinu marinovat.
Na pekáček položíme pečící papír, potřeme ho jednou lžící oleje a přidáme ryby i s marinádou. Na každou rybku dáme kousíček másla.
Pečeme ve vyhřáté troubě na grilu, nebo horkém vzduchu dorůžova. Podáváme s bramborem.