Nekynuté škvarkové tyčky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 300 g hladké mouky
- 150 g rozmixovaných škvarků
- 1 lžíce soli
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 120 ml mléka
Postup Nekynuté škvarkové tyčky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypte mouku, přidejte škvarky, sůl, prášek do pečiva, mléko a všechny suroviny zamíchejte. Potom bude potřeba vše propracovat ručně. Pokud by se vám suroviny nechtěly spojit, přilijte ještě trochu mléka.
Na pracovní ploše vypracujte těsto a to rozválejte na plát silný asi 3 mm. Rádýlkem nakrájejte 2 cm silné proužky. Proužky přeneste na plech vyložený pečícím papírem a a stočte je. Jako když ždímáte prádlo.
Tyčky na plechu potřete vodou nebo pokropte rozprašovačem. Posypte kmínem a solí. Já jsem použila hrubozrnnou sůl.
Tyčky pečte ve vyhřáté troubě na 200°C. Já jsem měla těsto trochu tlustší, takže jsem je pekla 30 minut. Doporučuji troubu po dvaceti minutách hlídat.