Náš domácí šašilik
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 - 1,5 kg vepřové kýty
- sterilované žampiony
- 1,75 sklenice lečo
- 2 větší cibule
- hlavička česneku
- sůl
- pepř
- trochu sojové omáčky
- worcesteru
- olej
- 1/2 l bujónu nebo vývaru
Postup Náš domácí šašilik
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme maso, které jsme si předem nakrájeli na velmi tenké nudličky. Osolíme a opepříme, chvíli podusíme a pak přidáme žampiony.
Promícháme a přilijeme větší lečo i ze šťávou a menší bez šťávy. Přidáme nahrubo nasekaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme dokud maso nezměkne.
Jakmile je vše měkké, vmícháme 1 až 2 lžíce sojovky a worcestru, můžeme dochutit i kečupem. Chvíli ještě povaříme.