Naložená grilovaná zelenina

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Grilovaná zelenina:
lilky
cukety
papriky
brambory
Můžete použít můj způsob grilování:
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/bezmase-a-dietni/zelenina/grilovana-zelenina-s-bylinkami.html
1-2 stroužky česneku
olivový olej červený vinný (nebo balzamikový ocet)

Postup přípravy receptu

  1. Do uzavíratelné misky naskládám grilovanou zeleninu lehce potřenou rozmačkaným česnekem. Zakápnu olejem a vydatněji zastříknu octem. Lehce promíchám a nechám uležet v chladnu 2-3 dny. Je to výborné s pečivem. Pokud chceme z takto naložené zeleniny udělat salát, doplníme ji třeba vařenými chladnými těstovinami, tepelně upraveným masem, šunkou a pod, fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!