Nafoukánci

Recepty, Cukroví

Suroviny

20 dkg moučkového cukru
20 dkg másla, opravdu máslo
30 dkg mletých vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s máslem vyšleháme do hladkého krému a přišleháme ořechy. Plníme do formiček jen z jedné třetiny, těsto se vyfoukne. Nejlépe do formiček na ořechy.

  2. Pečeme (sušíme) na 140-150 st. zhruba 8 minut.

  3. Až těsto kolem formičky zrůžoví vyzkoušíme jednu formičku po mírném zchladnutí vyklepnout a podle barvy ještě chvilinku dopékáme a nebo je cukrovíčko upečené. Špatně se určuje na minutu čas, každá trouba to má jinak. Nemusí se nechávat uležet, po vychladnutí můžeme papat. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!