Nádivka do kuřátka s mozzarellou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1500 g kuře
5 vajec
200 g másla
100 g mozzarelly (nejlépe ta v sáčku)
5 housek
0,5 l mléka
sůl
pepř
koření na kuře
petržel
pažitka
nať z jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Třetinu másla si rozpustíme v hrnečku, smícháme s kořením a pěkně tím pomažeme celé kuře, můžeme ještě přisolit podle chuti.

  2. Dáme do pekáče. Nádivku si připravíme tak, že si namočíme do mléka pokrájené housky na kousky, asi tak na 5 min.

  3. Mezitím si smíchame změklé máslo se žloutky. Utřeme do pěny. Z bílku si ušleháme tuhý sníh. Do másla se žloutky postupně přidávame rukou rozmělněné a od mléka trochu vymačkané housky, přidáme nastrouhanou mozzarellu najemno, nasekané bylinky a nať, osolíme a zlehka přimícháme tuhý sníh.

  4. Směsí naplníme kuře, které zašijeme a dáme péct na 170 stup. (podle trouby, spíš zlehka, aby se nádivka upekla) na 1 hodinu. Kuřátko během pečení natíráme a podlejváme vodou.

  5. Nakonec po hodině přilejeme zbytek nádivky a zlehka půl hodiny dopečeme. Jako přílohu doporučuji br. kaši, vyšlehanou se sl. smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!