Nádivka do kuřátka s mozzarellou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1500 g kuře
- 5 vajec
- 200 g másla
- 100 g mozzarelly (nejlépe ta v sáčku)
- 5 housek
- 0,5 l mléka
- sůl
- pepř
- koření na kuře
- petržel
- pažitka
- nať z jarní cibulky
Postup Nádivka do kuřátka s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Třetinu másla si rozpustíme v hrnečku, smícháme s kořením a pěkně tím pomažeme celé kuře, můžeme ještě přisolit podle chuti.
Dáme do pekáče. Nádivku si připravíme tak, že si namočíme do mléka pokrájené housky na kousky, asi tak na 5 min.
Mezitím si smíchame změklé máslo se žloutky. Utřeme do pěny. Z bílku si ušleháme tuhý sníh. Do másla se žloutky postupně přidávame rukou rozmělněné a od mléka trochu vymačkané housky, přidáme nastrouhanou mozzarellu najemno, nasekané bylinky a nať, osolíme a zlehka přimícháme tuhý sníh.
Směsí naplníme kuře, které zašijeme a dáme péct na 170 stup. (podle trouby, spíš zlehka, aby se nádivka upekla) na 1 hodinu. Kuřátko během pečení natíráme a podlejváme vodou.
Nakonec po hodině přilejeme zbytek nádivky a zlehka půl hodiny dopečeme. Jako přílohu doporučuji br. kaši, vyšlehanou se sl. smetanou.