Mozartova bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 50 g moučkového cukru
- 200 g marcipánu
- 200 g nugátu
- 25 g nasekaných pistácií
- 200 g změklého másla
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 8 kapek mandlového aroma
- 4 vejce
- 300 g hladké mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva
Postup Mozartova bábovka
Postup přípravy receptu
-
Moučkový cukr přesijeme na pracovní desku přidáme marcipán, pistácie a pořádně zpracujeme.
Mezi dvěma foliema vyválíme v plát 35cm na 10cm. Nugát nakrájíme na 5 centimetrové plátky dáme na marcipán, srolujeme do rolády a dáme stranou.
Máslo vyšleháme přidáme oba cukry a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
Poté zašleháme postupně vejce a kápneme aroma.
Mouku smícháme s práškem do pečiva zašleháme do těsta.
Formu na bábovku vymažeme,vysypeme strouhankou. Naplníme půlkou těsta, položíme dokola roládu a zakryjeme zbytkem těsta.
Do vyhřáté trouby na 180st dáme péct zhruba hodinku. Můžeme dozdobit polevou.