Modrý vole s procesím

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 g hrubé mouky
špetka soli
1 vejce
lžíce rozpuštěného másla (sádla) do těsta
cca 150 ml vlažné vody
--------------
mléko
mletý mák a cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku v misce osolíme, zamícháme vejce a zaděláme vlažnou vodu, těsto by mělo být mnohem řidší než na knedlíky. Nakonec přidáme rozpuštěný tuk (do kastrůlku jsem dala rozehřát trošku másla a sádla, lžíci přidala do těsta a zbytek nechala na omaštění jídla).

  2. K vykrajování použijeme kávovou lžičku a vaříme v mléce asi tři minuty. Uvařené noky postupně vybíráme do mísy a ihned promastíme, aby se neslepily.

  3. Posypeme mákem, cukrem a můžeme přidat i trochu horkého mléka, ve kterém se noky vařily.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!