Mix grill s ostrou omackou
Recepty, GrilováníSuroviny
- Na marinádu na 10 ks kuřecích paliček (spodní stehna):
- 1 lžička kari
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžíce harissa pasty
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sladké sójové omáčky
- 2 lžíce kořenící směsi BBQ (omáčky)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 prolisované stroužky česneku
- citronová šťáva z 1/2 citrónu
- olivový olej
- Na 1 kg mletého hovězího masa:
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžíce harissa pasty
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce worchester omáčky
- hrst nadrobno nasekané hladkoliste petrželky
- hrst nadrobno nasekaného čerstvého koriandru
- sůl
- pepř
- Na 1 kg kuřecích jater:
- 2 lžíce teriyaki omáčky
- hrst nadrobno nasekané čerstvě majoránky
- pepř
- ostrá omáčka:
- 6 lžic rajského protlaku
- 6 lžic harissa pasty
- velkou hrst nasekaného čerstvého koriandru
- trocha nadrobno nakrájené červené cibule
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Mix grill s ostrou omackou
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na marinádu smícháme, přidáme očištěná a osušená kuřecí stehna, promícháme a necháme v chladu cca 4 hodiny marinovat.
Mleté maso promícháme se všemi surovinami, přidáme trochu vody a rukou dobře propracujeme. Necháme v chladu odležet. Pokud chceme maso více aromatičtější, nahradíme část hovězího masa skopovým mletým masem.
Kuřecí játra dobře očistíme, přidáme teriyaki omáčku, pepř, promícháme a necháme v chladu odležet. Minimálně 1 hodinu před grilováním vyndáme naložená masa z lednice, aby získala pokojovou teplotu.
Z mletého masa tvarujeme rukou malé placičky, které grilujeme na mřížce na kebab. Podáváme s ostrou omáčkou a zeleninovými saláty.