Minutkový vepřový řízek speciál
Recepty, MinutkyPostup Minutkový vepřový řízek speciál
Postup přípravy receptu
-
Z kýty nařežeme silnější pláty masa, které přes potravinářskou folii naklepeme, mírně osolíme, posypeme sušeným česnekem a lehce z jedné strany potřeme pepřovou omáčkou.
Dáme do nádobky a necháme v chladnu minimálně 1 hodinu odležet.
Poté nastartujeme troubu a necháme ji rozehřát.
Na pánev dáme rozehřát máslo.
Odpočaté řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
Smažíme na mírném plameni z každé strany 3 minuty a pak přemístíme do brutvanu (pekáče), nejlépe na silikonovou pečící folii, popřípadě na pečící papír.
Na takto předsmažené řízky položíme plátky másla, přikryjeme druhou částí pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni (já mám plynovou) 10 minut.
Hotové řízky podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen s chlebem.
Množství masa, ani ostatních surovin jsem záměrně neuváděla, záleží, kolik porcí budeme připravovat.