Minutkový kuřecí guláš se žampiony a fazolemi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecího masa
250 g žampionů
1 plechovka bílých fazolí v nálevu
1 větší cibule
2 stroužky česneku
140 g rajčatového protlaku
sádlo
2 lžičky mleté papriky
1 lžička cukru
vývar nebo voda
sůl
pepř
špetka kajenského pepře

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, žampiony na plátky a cibuli na drobno. V hlubší pánvi zpěníme na sádle cibuli a přidáme maso. Jakmile se maso zatáhne a zbělá, přidáme žampiony, papriku, protlak, prolisovaný česnek, cukr a koření.

  2. Podlijeme lehce vývarem tak, aby se protlak zředil do omáčky. Vaříme asi 10 -15 minut do změknutí masa.

  3. Nakonec přidáme fazole bez nálevu, společně prohřejeme a dochutíme.

  4. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!