Minicheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- 10 ks kulatých sušenek
- 1 PL másla (pokojové teploty)
- 1 sýr Philadelphia
- 1 zakysaná smetana
- 2 PL želatinového ztužovače
- 1 dortové želé (Oetker)
- 125 g malin
- 2 PL malinového džemu
Postup Minicheesecake
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrobíme a spojíme s máslem. Formičky bez dna postavíme na podložku s pečícím papírem a do každé natlačíme dno ze sušenkové hmoty.
Smícháme sýr se zakysanou smetanou, osladíme podle chuti, přimícháme 2 PL želatinového ztužovače a naneseme opatrně lžící do formiček a pěkně urovnáme až ke krajům.
Dortovou želatinu připravíme podle návodu a odstavíme z ohně.
V druhém kastrůlku rozehřejeme maliny s trochou cukru a malinovým džemem (12 malin necháme na dozdobení), zalijeme připravenou želatinou a necháme chládnout za občasného míchání (nesmí začít tuhnout). Opatrně ji nalejeme do formiček a celé dáme chladit.
Asi za půl hodiny v lednici jsou dortíky dostatečně vychlazené a můžeme je opatrně vysunout z formiček, dozdobit trochou krému a malinami. Výhodou je, že takových mini dortíků můžeme udělat tolik, kolik potřebujeme.