Masové kuličky s mozzarellou v pikantní omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Masové kuličky:
500 g mletého masa mix nebo z plece
1,5-2 lžičky kari
1 lžička sušeného česneku
sůl
solamyl na obalení
cca 125 g mozzarelly
olej na osmažení
Omáčka:
140 g rajského protlaku
mleté chilli nebo chilli papričky dle chuti
1-2 lžičky cukru krupice, dle kyselosti protlaku
1,5-2 lžičky kari
2-3 stroužky česneku
sůl dle chuti
pepř mletý
200 ml smetany ke šlehání
cca 200 ml vývaru, dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, okořeníme, přidáme vejce a dobře promícháme. V mokrých rukách vytvoříme kuličky, které naplníme kouskem mozzarelly (nejlépe mozzarellovou třešničkou), pevně uzavřeme, obalíme ve škrobu. Kuličky osmažíme na trošce oleje.

  2. Během smažení kuliček připravíme omáčku: ve vyšší nádobě nebo velkém hrnku rozmícháme metličkou protlak, mleté chilli nebo nasekanou chilli papričku dle chuti, kari, cukr, sůl, pepř, nastrouhaný česnek a smetanu. Směs nalijeme k osmaženým kuličkám, hrnek vypláchneme troškou vývaru (vody), přilijeme též ke kuličkám, promícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme pod poklicí za občasného promíchání a naředění vývarem do požadované hustoty omáčky cca 10-15 minut. Dle chuti můžeme dosolit.

  3. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!