Maso s pórkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 řízky z kotlety (nebo jiné oblíbené)
- 200 g čerstvých žampionů
- 2 pórky
- 150 g tvrdý sýr na strouhání
- sůl
- pepř
Postup Maso s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Řízky si nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, osolíme a opepříme.
Přidáme očištěné a pokrájené žampiony a dusíme do poloměkka, podle potřeby si trošku podlijeme vodou.
Ke konci přidáme nakrájené pórky na kolečka a podusíme. Tekutina by měla být pěkně vydušená, proto opravdu podléváme s citem.
Pak vše přendáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme, dokud nám sýr nezezlátne. (Pokud nemáte rádi sýrovou přikrývku, vůbec nic se neděje a prostě nezapékejte, my to také tak občas děláme a i takto je to velice jedlé. A velké plus je, že si ušetříte jeden kus nádobí.) Podáváme nejlépe s dobře vyšlehanou bramborovou kaší, ochucenou jarní cibulkou.