Maso s pórkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 řízky z kotlety (nebo jiné oblíbené)
200 g čerstvých žampionů
2 pórky
150 g tvrdý sýr na strouhání
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Řízky si nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, osolíme a opepříme.

  2. Přidáme očištěné a pokrájené žampiony a dusíme do poloměkka, podle potřeby si trošku podlijeme vodou.

  3. Ke konci přidáme nakrájené pórky na kolečka a podusíme. Tekutina by měla být pěkně vydušená, proto opravdu podléváme s citem.

  4. Pak vše přendáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme, dokud nám sýr nezezlátne. (Pokud nemáte rádi sýrovou přikrývku, vůbec nic se neděje a prostě nezapékejte, my to také tak občas děláme a i takto je to velice jedlé. A velké plus je, že si ušetříte jeden kus nádobí.) Podáváme nejlépe s dobře vyšlehanou bramborovou kaší, ochucenou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!